Business Intelligence: informatie als bedrijfsmiddel

Informatie is één van de belangrijkste bedrijfsmiddelen die een onderneming of organisatie bezit. Actuele klant- en marktgegevens waar een onderneming over kan beschikken, leveren noodzakelijke business-value op en zorgen voor een concurrerende voorsprong. Het management moet dan wel optimaal gebruik kunnen maken van de bedrijfsinformatie die door corporate data wordt geboden. Een juist gebruik van Business Intelligence (BI) ondersteunt het management optimaal bij het nemen van de juiste bedrijfsbeslissingen. Ook medewerkers die over de correcte gegevens kunnen beschikken zijn in het voordeel, omdat ze alerter en adequater kunnen inspringen op veranderingen in de markt; én op de huidige en toekomstige behoeften van de klant.
 

Juiste managementinformatie

Business Intelligence ondersteunt de volledige organisatie bij het gericht verzamelen, registreren, opslaan, analyseren en op de juiste manier gebruiken van noodzakelijke bedrijfsgegevens. Een op maat ingericht datawarehouse, dat snel en gemakkelijk is te vullen en te doorzoeken, is daarbij onontbeerlijk. De informatie die dankzij BI aan de ruwe data wordt onttrokken, levert kennis op die de bedrijfsprestaties van de onderneming aanzienlijk zal verbeteren. De juiste keuze en correcte inzet van tools die in de onderneming worden ingezet ter ondersteuning van Business Intelligence bepalen in grote mate of een bedrijf succesvol is in het gebruik ervan.
 

Intelligente organisaties

De hulp van een kundige en ervaren BI-consultant is in belangrijke mate medebepalend voor het succesvolle gebruik van Business Intelligence. Hierdoor kunnen organisaties zich intelligenter gedragen, en zich sneller en beter ontwikkelen. Datawarehousing en Business Intelligence Management helpen de ondernemer bij de besluitvorming en ondersteunen kenniswerkers bij hun queries, analyse en rapportage.
 
 

Kleur je data

KVL Inspiratie Technologie helpt organisaties om meer uit zichzelf te halen. Hun grijze massa te laten werken. Data die ongebruikt ligt opgeslagen, zetten wij om in informatie. Over kansen, klanten, risico’s en bedreigingen. Zo komt u te weten waar uw organisatie goed in is. En vooral: waar het beter kan. Kleur je data. Met KVL.
 


 

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

Net afgestudeerd en volop ambitie om aan de slag te gaan in de ICT? Maak dan een
lees verder
VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

Wat doet een KVL consultant? Waarom wil ik bij KVL werken? Hoe kan ik me bij KVL
lees verder