Data-Integratie: alle waardevolle informatie gecombineerd

Data-Integratie combineert de gegevens van heterogene databronnen en geeft de data op dezelfde wijze weer, zodat een enkelvoudige en integrale view op al die informatie mogelijk wordt. Data-Integratie zorgt dat alle data van verschillende IT-systemen worden geïntegreerd met andere in de organisatie gebruikte applicaties. Het zorgt tevens voor een enkelvoudige blik op de waarheid. Een ETL-proces (extract, transform, load) extraheert de data uit brondatabases, waarna deze worden getransformeerd en op consistente en correcte wijze in het datawarehouse worden geladen.
 

Data Intelligence

Data-Integratie is een complex proces. Het omvat de samenvoeging, transformatie, verrijking en opschoning (cleansing) van gegevens uit verschillende databronnen. Alleen bij een juiste uitvoering wordt intelligente data gewonnen uit de ruwe data. Met het gebruik van ETL-tools alleen bereiken organisaties niet het gewenste resultaat. Data op zich geven nog geen bruikbare informatie aan de onderneming. Dankzij het gebruik van de juiste processen, tools en technieken kan een consistente ontsluiting en levering van informatie worden verkregen, waarmee kan worden voldaan aan de behoefte van medewerkers en management, en de vereisten van bedrijfsapplicaties en businessprocessen.
 

Data-Integratie consultancy

De inzet van een kundige en ervaren DI-consultant kan organisaties helpen bij een correcte Data-Integratie en het tijdig en binnen budget kiezen of aanpassen en in gebruik nemen van een datawarehouse- of business intelligence-toepassingen. Een in de praktijk bewezen keuze van DI-tools en technieken is geen overbodige luxe, want vendors die opereren in een specifieke markt leveren ook marktspecifieke tools die niet geschikt zijn voor elke branche. Bedrijven met verschillende afdelingen die incompatibele tools gebruiken, zonder enige consistentie en met veel overlap en redundantie schieten hun Data-Integratiedoel voorbij. Een holistische benadering biedt veel voordelen, maar vraagt om een ervaren kijk op Data-Integratie.
 
 

Kleur je data

KVL Inspiratie Technologie helpt organisaties om meer uit zichzelf te halen. Hun grijze massa te laten werken. Data die ongebruikt ligt opgeslagen, zetten wij om in informatie. Over kansen, klanten, risico’s en bedreigingen. Zo komt u te weten waar uw organisatie goed in is. En vooral: waar het beter kan. Kleur je data. Met KVL.
 


 

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

Net afgestudeerd en volop ambitie om aan de slag te gaan in de ICT? Maak dan een
lees verder
VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

Wat doet een KVL consultant? Waarom wil ik bij KVL werken? Hoe kan ik me bij KVL
lees verder