Datakwaliteit: fundament van betrouwbaarheid

Klant-, partner-, leverancier- en marktgegevens behoren tot de belangrijkste bedrijfsmiddelen van een onderneming. Corporate data die zijn verzameld in een datawarehouse zijn de informatiepijlers waarop een bedrijf steunt. Uiteraard komen producten, diensten en de klantenservice op de eerste plaats, maar als een ondernemer niet kan beschikken over de juiste bedrijfsdata zal hij weinig verkopen. Hij moet er op kunnen vertrouwen dat al zijn gegevens actueel en correct zijn.
 

Bruikbare managementinformatie

De datakwaliteit dient van de allerhoogste orde te zijn: betrouwbaar, actueel, compleet en consistent. En bovendien relevant en begrijpelijk voor de gebruiker. Datawarehousing, datamining en data intelligence zijn de logische startpunten voor het verkrijgen van goede managementinformatie. Managementbeslissingen die zijn gebaseerd op onjuiste informatie kunnen immers enorme schade aan de organisatie toebrengen. Het spreekt voor zich dat managementinformatie moet zijn gebaseerd op bruikbare en betrouwbare gegevens.
 

Informatiebeheer

Een goed ingericht en gemakkelijk toegankelijk beheersysteem voor datakwaliteit is noodzakelijk om kwalitatief hoogwaardige data te meten, evalueren, verrijken en te waarborgen. Alleen dan kan een organisatie bepalen of de beschikbare gegevens voldoen aan en geschikt zijn voor het doel waarvoor ze gebruikt gaan worden. Datakwaliteit gaat niet alleen over de afwezigheid van foute gegevens. De data moeten geschikt zijn als informatiebron voor operationele en strategische besluitprocessen. Een correcte rapportage, begrijpelijke datarepresentatie en snelle zoekopdrachten zijn de positieve gevolgen van goede gegevenskwaliteit.
 

Impact bedrijfsresultaat

Met kwalitatief hoogwaardige data verbetert een bedrijf zijn resultaten, verhoogt het de winstgevendheid, verlaagt het de kosten en beheert het risico’s beter. Slechte gegevens hebben een directe negatieve impact op het bedrijfsresultaat. Een grondige analyse van de datakwaliteit en een gedegen advies over mogelijke verbeteringen door een kundige en ervaren consultant helpt een onderneming aan een concurrerende voorsprong.
 
 
 

Kleur je data

KVL Inspiratie Technologie helpt organisaties om meer uit zichzelf te halen. Hun grijze massa te laten werken. Data die ongebruikt ligt opgeslagen, zetten wij om in informatie. Over kansen, klanten, risico’s en bedreigingen. Zo komt u te weten waar uw organisatie goed in is. En vooral: waar het beter kan. Kleur je data. Met KVL.
 


 

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

Net afgestudeerd en volop ambitie om aan de slag te gaan in de ICT? Maak dan een
lees verder
VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

Wat doet een KVL consultant? Waarom wil ik bij KVL werken? Hoe kan ik me bij KVL
lees verder