Datawarehouse: alle informatie snel voorhanden

Alle bedrijfsgegevens moeten samenhangend, overzichtelijk en eenvoudig opvraagbaar zijn opgeslagen in een veilig en gemakkelijk benaderbaar datawarehouse, zodat u daarin opgeslagen data kunnen worden gebruikt om snel de juiste managementbesluiten te nemen. Wanneer een organisatie kan beschikken over actuele en correcte informatie, worden de belangrijke markttrends op tijd herkend, zodat een winstgevende bedrijfsstrategie kan worden uitgezet.
 

Gebruik kennis en kunde. En inspiratie

Het opzetten van een datawarehouse omvat een aantal vaste stappen: projectplanning en projectmanagement, de inventarisatie van wensen en eisen, de keuze, invulling en integratie van technologieën, productselectie en installatie, gegevensmodellering en databaseontwerp, ETL, ontwerp en ontwikkeling van de business intelligence-applicaties, de implementatie en uitrol van het datawarehouse zelf, de opleiding van de gebruikers, en het onderhoud. Gezien de complexiteit van een dergelijk traject is het zeer verstandig om een kundige en ervaren datawarehouse-consultant en business intelligence-expert bij het project te betrekken om het in goede banen te leiden. Zo bespaart een organisatie tijd en geld en zal het datawarehouse tijdig en zonder financiële verrassingen achteraf worden geleverd en in gebruik genomen. Bovendien houdt een DW-consultant rekening met de schaalbaarheid van een datawarehouse door toekomstige wensen en eisen in het oog houden. Een datawarehouse is nooit helemaal klaar.
 

Datakwaliteit

Het is van het grootste belang om door de business gewenste datawarehousing-applicaties te implementeren, en te voorzien van gegevens met de hoogste datakwaliteit om zo extra business-value te creëren. De in het datawarehouse opgeslagen gegevens vormen immers het fundament voor cruciale managementbeslissingen. Voordat de data met behulp van ETL in het datawarehouse worden geladen, moeten ze geanalyseerd, ontdubbeld, gebundeld en gesynchroniseerd worden, zodat deze snel en eenvoudig voor datamining gebruikt kunnen worden. Datamining ondersteunt bedrijven en organisaties bij de selectie van cruciale gegevens, zodat deze kunnen worden gebruikt voor noodzakelijke rapportage- en analysedoeleinden.
 
 

Kleur je data

KVL Inspiratie Technologie helpt organisaties om meer uit zichzelf te halen. Hun grijze massa te laten werken. Data die ongebruikt ligt opgeslagen, zetten wij om in informatie. Over kansen, klanten, risico’s en bedreigingen. Zo komt u te weten waar uw organisatie goed in is. En vooral: waar het beter kan. Kleur je data. Met KVL.
 


 

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

KVL zoekt Scherp Talent - BI Traineeship

Net afgestudeerd en volop ambitie om aan de slag te gaan in de ICT? Maak dan een
lees verder
VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

VIDEO: Kleur je toekomst met KVL!

Wat doet een KVL consultant? Waarom wil ik bij KVL werken? Hoe kan ik me bij KVL
lees verder